Restoran kao svetska turistička atrakcija: Grotta Palazzese
Autor: Redakcija
11.03.2019.

O njemu su za magazine i blogove pisali brojni kritičari širom sveta, a čim smo za njega čuli, inspiracija je proradila. Mnogi novinari posećivali su ga i istraživali, a u tekstovima na internetu pominje se kao jedan od najlepših i najinteresantnijih restorana na svetu. On se nalazi na jedinstvenom mestu u svetu i samim tim, razlikuje se od svih drugih restorana koje ste mogli posetiti ili ste o njima slušali. Bukvalni prevod naziva italijanskog restorana Grotta Palazzese znači: Palata u pećini, što se apsolutno slaže sa njegovom lokacijom.

Ekstravagantni restoran iz južne Italije

Ovaj ekstravagantni restoran nalazi se u u južnoj Italiji, u provinciji Bari, a terasa na kojoj se dočekuju gosti, zapravo je prirodna pećina sa pogledom na otvoreno more. Zaklonjena svodom, ona može primiti do sto pedeset ljudi, a dva velika otvora sa kojih se pruža impozantan pogled na more čine iskustvo boravka na ovom mestu jedinstvenim. Zahvaljujući svojoj lokaciji, Grotta Palazzese svake godine okuplja veliki broj turista i radoznalih posetilaca. 

Misteriozna atmosfera 

Pogled je prelep gde god da sedite, ali se ipak izdvaja onaj na uvalu u kojoj se Grotta Palazzese nalazi. 

Ovo luksuzno mesto, pre adapatacije koja će ga dovesti do današnjeg izgleda, korišćeno je za kraljevske zabave i bankete. Misteriozna atmosfera šupljina pećine i plavetnilo otvorenog mora sa druge strane, čine primorski krajolik fascinantnim. 

Tradicionalna italijanska kuhinja

Oni koji vole ekskluzivu i prefinjenost, oduševiće se jelima čiji je kvalitet na prvom mestu, sa posebnim akcentom na kvalitet sastojaka i harmoniju vizuelnog. Meni je baziran na tradicionalnoj italijanskoj kuhinji, uz dodatak aroma, začina i mirisa za veću rafiniranost jela. Restoran ima četiri zvedice, a u njemu rade najbolji i najveštiji kuvari.

Restoran je otvoren isključivo u vreme ručka i večere, a u 2019. godini, sezona počinje marta meseca i trajaće do oktobra. Ukoliko se odlučite da ga posetite, trebalo bi da znate da je rezervacija posete obavezna i da je morate izvršiti nešto ranije. Ruča se od 12:30 do 14:00, a večera od 18:00 do 22:30. Vaš boravak u Grotta Palazzese restoranu ograničen je na dva sata, a muškarcima nije dozvoljeno da u vreme večere nose otvorenu obuću i kratke pantalone. Pre samog dolaska, prilikom rezervacije, potrebno je da uplatite 30% iznosa. Kako bi svi gosti mogli da uživaju u romantičnoj atmosferi ovog mesta i slušaju zvuk talasa koji zapljuskuje stene, decu uzrasta do 10 godina možete povesti sa sobom samo ako dolazite u vreme ručka ili na večeru u prvoj večernjoj smeni od 18 do 20 sati. Uprava restorana pustiće vas da uvedete sitnije kućne ljubimce, dok će oni veći ostati napolju.

Restoran za ljubitelje egzotičnih mesta

Ljubitelji egzotičnih mesta zauvek će zapamtiti prelepi ambijent i uslugu na najprofesionalnijem nivou, a ova italijanska moderna bajka svakako je jedno od onih mesta koje bismo svi želeli da posetimo. Pored egzotičnog mesta na kom se nalazi, ovaj restoran može se podičiti i vrsnom gastronomskom ponudom. Do prilike za posetu, ostaje nam dobro poznato uživanje u lokalnim restoranima, gde se osećamo kao kod kuće i gde konobar već unapred zna šta želimo da jedemo.

Foto: Wikipedia / Abxbay


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar