5 Načina da izgledate mlađe bez obzira na godine
Autor: Redakcija
12.07.2019.

Svi želimo da zauvek izgledamo mlado. Ideal lepote jednači se sa mladošću i ova opsesija ubrizgava milione u industriju lepote svake godine, ali i čini svakog pojedinca manje samouverenim i sklonijim da analizira svaku poru na svom licu. Ova opsesija ima svoje dobre i loše strane. Loše su one koje se odražavaju na samopouzdanje. Dobra strana težnje da izgledamo mlado jeste što ovaj put podrazumeva ulaganje u negu kože, kao i u zdravije načine života, koji su obavezni element mladalačkog izgleda. Navodimo nekoliko načina na koje ćete izgledati mlado bez obzira na godine.

“No-makeup” izgled

Iako šminka može biti odličan mehanizam da izgledamo ženstvenije, ona je korisna kada želimo da istaknemo određene crte lica, ili da prikrijemo nedostatke. Ipak, previše šminke ili preupadljiva šminka nam neće pomoći da izgledamo mlađe. Naprotiv, prenašminkano lice odaje utisak umora, šminka začepljuje pore i čini da sveukupno ostavljamo dojam starije osobe. Tajna korišćenja šminke je u pronalaženju prave mere. Iako postoje nedostaci koje svakako možemo prikriti puderom, potrebno je vešto ga koristiti kao i ostatak šminke, tako da u prvi plan dođu samo naši atributi - poput usana ili očiju. Zbog toga je sve popularniji “no makeup” izgled, koji uprkos svom nazivu ne znači da ne koristimo šminku uopšte. On se odnosi na tehniku šminkanja tako da koristimo minimalnu količinu šminke, i u što prirodnijim tonovima koji se uklapaju sa našim tenom. Tako uspevamo i da prikrijemo nedostatke, ali i da ostavimo dojam mladalačkog izgleda.

Zdrava kosa

Sa mladalačkim izgledom uvek ide i zdrava kosa, i ona stvara iluziju mladosti bez obzira na godine. Suva i ispucala kosa, zapostavljena frizura ili vidan izrastak od farbe učiniće da izgledate starije. Zbog toga je jako važno kosu redovno tretirati hranljivim maskama, učestalo odsecati krajeve kose i, ukoliko se farbate, raditi to u pravilnim vremenskim razmacima kako biste izbeglu pojavljivanje vidljivog izrastka. Pri izboru boje kose, za mladalački izgled je uvek najbolje ići ka što prirodnijim tonovima, koji su što sličniji našoj prirodnoj nijansi. Kada birate maske za kosu, kolagen je jedan od sastojaka koje treba da uključite u svoju rutinu.

Koža lica

Sa unapređenjem industrije lepote i najnovijih tehnologija, sve traženije podmlađivanje lica postalo je rutinski tretman koji se sprovodi sa veoma visokom efikasnošću. Jedan od najsigurnijih načina da prikrijete podočnjake, umoran izgled lica, finije bore i opuštenost kože je PRP tretman (Platelet Rich Plasma tretman). On utiče i na ožiljke od akni, proširene pore, pa i kosu. Ovim tretmanom, iz uzorka krvi izdvajaju se trombociti sa faktorima rasta i stem ćelije, koji dovode do regeneracije kože na potpuno prirodan način, povećavajući elastičnost i volumen kože. Prednost ovakvog tretmana je i u tome što ne zahteva dug period oporavka. Osim mogućnosti podvrgavanja tretmanu, razvijte rutinu nege lica koja podrazumeva redovnu hidrataciju i korišćenje prirodnih sastojaka, koji poput kokosovog ulja, toniraju vašu kožu.

Izbor odeće

Odeća može da oda naše godine, prikrije ih, ali i da učini da izgledate starije, što svakako ne želite. Niko ne tvrdi da treba da se oblačite kao tinejdžer u svojim četrdeserim, ali takođe ne treba ni da se krijete pod slojevima odeće. Za mladalački izgled, ključno je poznavati svoju figuru i u skladu sa tim birati modele i krojeve koji vam najbolje pristaju. Mali i jednostavan trik za podmlađivanje su jarke boje. Ponesite crvenu suknju, ili šal zimi i instant ćete izgledati mlađe.

Mezoterapija

Ovo je tretman kojim u područja kože lica i tela, u kojima imamo nepravilnosti poput sitnih bora ili otoka. Mezoterapija se može primenjivati i na kosu, a dobar je izbor jer su njeni efekti brzi i čine da izgledamo mlađe i odmornije, uz minimalno invazivnu proceduru nakon koje ne moramo da se oporavljamo, već se odmah možemo vratiti svakodnevnim obavezama. Mezoterapija podrazumeva ubacivanje koktela proteina, vitamina i hijaluronske kiseline tankom iglicom u kožu, pod lokalnom anestezijom.

Od raznolikih tretmana, do promišljene upotrebe boje odeće i nijansi šminke, postoji bezbroj načina da se osećamo i da izgledamo mlađe. Ipak, važno je imati na umu da je mladost u mnogome i stanje duha i krije se u našem raspoloženju i pristupu stvarima. Bez ovog elementa u našoj pojavi, nijedna procedura niti šminka neće delovati u potpunosti efikasno. Stoga, primenite sve ove trikove za podmlađivanje, ali ne zaboravite da svakodnevno primenjujete i onaj najubedljiviji - .

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar