Ekonomični saveti za uređenje stana
Autor: admin
25.01.2019.

Jedna od veoma lepih i zanimljivih stvari u životu jeste kada dobijete priliku da uredite enterijer svog novog ili starog stana u kojem živite. Često se u ovakvoj situaciji ljudi odlučuju da potraže i angažuju stručnu pomoć, što i nije toliko loše, međutim, nemojte nikada sasvim ovaj posao da prepuštate drugima, jer prostor u kojem živite trebalo bi da odiše energijom koja vlada vama, da pokazuje vaše životne navike, vaš životni stil i naravno, vaš ukus. Međutim, da bi se to sve postiglo, potrebno je prilično uložiti vremena, truda, rada, ali i finansija, što je često jedan od glavnih problema prilikom renoviranja ili uređenja enterijera. Na nekim radovima, nekim komadima nameštaja, nemoguće je uštedeti novac, jer je nekada potrebno uložiti više da bi se dobio odgovarajući kvalitet, ali ipak ima onoga što može da vam uštedi prilično veliku svotu novca, a evo nekoliko saveta koji idu u tom smeru.

Kuhinje po meri

Jedan od osnovnih saveta za uređenje enterijera, renoviranje, jeste da odaberete male kuhinje po meri , koje se izrađuju prema potrebama vašeg stana, kuće, uopšte prostora gde je kuhinja predviđena da se nađe. Na prvom mestu, celokupni prostor stopostotno možete da iskoristite kada radite kuhinju po meri, jer se koristi sva širina, svaki ćošak, kao i celokupna visina prostorije, što je glavni razlog popularnosti koju imaju kuhinje po meri rađene. Ali, pored toga, kuhinje po meri postaju sve više popularne jer sami kontrolišete troškove za njihovu izradu , sami kontrolišete kolikog i kakvog su kvaliteta svi materijali, a celokupni račun na kraju uvek ispada manji nego što bi bio za kupovinu gotovog proizvoda. I ne samo kuhinje po meri, nameštaj izrađen po meri je veoma mnogo pristupačniji i bolji za uređenje svakog enterijera.

Gotovinska plaćanja

Nekada je mnogo lakše reći, nego to izvesti u delo, međutim, gotovisnka plaćanja imaju mnogo beneficija koje veoma znače. Zato je potrebno da u proces renoviranja, sređivanja enterijera, uđete pripremljeni. To znači da je najbolje plan da pravite dugoročno, kako biste imali vremena da prikupite određenu svotu novca koju ćete kasnije iskoristiti za kupovinu. Od jednog do drugog salona nameštaja videćete i sami da postoje beneficije za plaćanje iznosa u celosti, gotovinski, budući da se popusti u tom slučaju kreću i do 20 %, što je ogroman popust kada su u pitanju određeni komadi nameštaja kojima je cena ogromna. Na ovaj način imaćete mogućnost da uštedite čak nekoliko desetina hiljada dinara, što je svota kojom možete da dokupite još neki nameštaj ili da uložite u neke druge, ozbiljnije radove.

Uradi sam/a projekti

Internet portali o uredjenju enterijera i različiti časopisi obiluju savetima i pažljivo opisanim koracima kako da nešto u svom domu uradite sami. Tako možete sami da promenite dosta toga sami u svom domu, od nekih cevi, šrafova, ventila, da promenite neke druge stvari koje su sitnice, ali i da sami okrečite, izlepite tapete, promenite sitnice na svom nameštaju, što su dodatni načini da uštedite na nekim sitnijim poslovima, ali i onim većim, koji skupa prilično veliku svota novca mogu da vam uštede tokom celog ovog procesa.

Foto: Pixabay / midascode


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar