Kako uskladiti boju cveća sa prilikom?
Autor: Redakcija
16.05.2019.

Kada birate cvetne pokone, da li radije poklanjate buket cveca ili su vam cvetni aranzmani draži?

Svi volimo poklone, a pogotovu dame. Čak i bez nekog povoda lepo bi bilo obradovati voljenu osobu. Eto, tek onako, što se kaže.

Naravno, svaki cvet ima posebnu poruku, a i boja cveća nosi određeno značenje. Zato je važno da se u posebnim prilikama izabere adekvatan buket cveca koji će poslati snažnu poruku. Svima je dobro poznato da su ruže cveće koje se najčešće poklanja, zato budite pažljivi kada birate boju cveća, a i sam cvetni poklon.

Kada obavezno darovati buket cveca?

Jeste li nekada čuli za floriografiju?

Floriografija jeste jezik cveća i često se koristi kako bi se određene emocije iskazale. U našoj zemlji postoje različita verovanja i predrasude kada su cvetni darovi u pitanju. Doduše, sve zavisi od kulture do kulture. Naime, kod nas se veruje da paran broj cvetova ne treba poklanjati, jer donosi nesreću. U drugim državama ovo verovanje ne važi.

Sve cvecare u Beogradu svedoci su da se ljudi mahom pridržavaju pravila o broju cvetova , pa se najčešće bez nekog konkretnog povoda poklanja jedan cvet, a buket cveca sa tri ili pet cvetova bira se za godišnjice ili rođendan drage osobe. Svakako, veći buket cveca ili posebni cvetni aranzmani poklanjaju se za svadbe, veridbe i u drugim posebnim prilikama, kao što je rođenje deteta ili krsna slava.

Sa velikim bukketima ne bi trebalo eksperimentisati, jer nekada mogu da izgledaju vrlo neukusno i bez stila. Ako želite romantičnu i prijatnu atmosferu, savetujemo vam da pogledate koji su to cvetni aranzmani najbolji za takvu priliku.

Pažljivo birajte bukete kada idete u postu prijateljici koja se tek porodila, jer u takvim situacijama treba izbegavati cveće intenzivnog mirisa, pa se preporučuju cvetni aranzmani sa igračkom.

Boja cveća sve govori

Na osnovu čega birate cvetni poklon, da li prvo obratite pažnju na vrstu ili boju cveća ili sam aranžman?

Mnoge cvecare u Beogradu tvrde da kupci biraju cveće na prvi pogled i da se radije odlučuju za bukete rakošnih boja. Ako ste i vi među takvima, onda bi trebalo napomenuti da svaka boja govori sama za sebe. Koje boje cveća radije birate, roze, belo ili žuto cveće?

Roze – sinonim za nežnost

Ako hoćete nekome da stavite do znanja da gajite duboke simpatije, onda je roze buket cveca idealan poklon. Ovom elegantnom i otmenom bojom oduševićete svaku devojku, a ako želite da čestitate rođenje mezimice, novopečenoj mami pošaljite cveće koje sadrži baš roze ruže. Ako baš i niste sigurni kakav poklon želite, preporučujemo vam i da pogledate šta sve prodaja cveca online nudi.

Simbol nežnosti i savršenstva - bela

Kada se u spektru kombinuju sve boje onda nastane njeno savršenstvo, tj. bela boja. Ako želite nekome da pokažete koliko ga cenite i poštujete, izaberite cveće bele boje. Ukoliko pak i niste sigurni da li je bolje kupiti buket belih ruža ili orhideje, savetujemo vam da pogledate šta sve prodaja cveca online nudi. Sigurni smo da nećete pogrešiti koji god buket da odaberete.

Žuta – simbol časti i radosti

Heraldičko značenje žute odnosi se na lojalnost i čast, uprkos tome što u našem narodu vlada mišljenje da žuta boja predstavlja ljubomoru. Zbog svoje upečatljivosti, žutu treba kombinovati sa drugim bojama, a kada dragoj osobi želite da pokažete koliko vam je do nje stalo, neka aranžmani sadrže žute cvetove.

Posebnu pažnju na žuto cveće obraćaju cvecare u Beogradu, pa su mogu pronaći zanimljivi cvetni aranzmani ukrašeni žutim cvećem. Zato pre kupovine, pogledajte šta sve prodaja cveca online ima u ponudi.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar